LADEN 0/0

Mijn Tulpen

Geselecteerd uit de beste bollen
Daardoor langer houdbaar
Met liefde gekweekt

Lees meer

Tulpen tips van Boer Tom

  • Kies een mooie vaas
  • Hou ze nog een uurtje in de wikkel
  • Snij stengels schuin af
  • Zet ze niet naast de fruitschaal
  • Zet ze ‘s nachts op een koele plaats
  • En natuurlijk: geef ze liefde en aandacht

Tom heeft van jongs af aan al interesse in het tulpenvak. Op zijn zeventiende laat hij zich, na een zomer hard te hebben gewerkt, dan ook uitbetalen in tulpenbollen die in de herfst de grond in gaan. Zo heeft hij zijn eerste eigen tulpen op het land staan.

tulpen

De tulp is een vrolijke, mooie plant en staat bekend als typisch Nederlands product. Tom ziet het als een uitdaging om elk jaar weer aan de hoogste kwaliteitseisen te voldoen en zijn tulpen zó te verbeteren dat hij altijd een super bos tulpen kan aanbieden!

De tulpen van Boer Tom worden dichtbij huis geteeld op ‘gescheurd’ grasland. Slechts ééns per 6 jaar op hetzelfde perceel. Dit om ziekten te vermijden en de structuur van de grond niet uit te putten. Na de tulpen kan het gras weer een aantal jaar groeien en kunnen de koeien van de boer lekker grazen en de grond gelijktijdig bemesten.

tulpen-2

Bij ‘gescheurd’ grasland, gehuurd bij veehouders, wordt de grasmat voor het daadwerkelijk planten in de herfst los gefreest. Tijdens hetzelfde proces wordt ook de grond los gemaakt, waarna de bollen na het planten direct goed kunnen wortelen. Daardoor krijgen ze een goede en zware inhoud en groeit er een krachtige tulp uit!

Over Boer Tom »

"Have a Tulipful day!!"