LADEN 0/0

Over Boer Tom

Tom komt uit een gezin met vier kinderen (drie jongens, één meisje); hij is de tweede zoon en groeit op de veehouderij van zijn ouders op in Nieuwe Niedorp.

Lees meer

Tom-Sepia

Het bedrijf ligt tussen de Noord Hollandse dorpen Nieuwe Niedorp en ‘t Veld. In ‘t Veld gaat Tom naar de basisschool, wordt hij lid van de plaatselijke voetbalvereniging en leert hij zijn beste vrienden kennen.

Tom-2-Sepia

Na de basisschool volgt Tom voortgezet onderwijs op het Clusius College in Schagen. De lesstof bevat onder meer het verzorgen van kleindieren, maar er is ook aandacht voor planten, bomen en het hoveniers vak. Daar komt hij er achter over groene vingers te beschikken. Ook het middelbaar onderwijs volgt Tom op het Clusius College, maar dan in Hoorn, hij kiest voor de richting Bollenteelt en Broeierij. In de derde klas krijgt hij de mogelijkheid om naar Canada te gaan voor een stage op een broeierijbedrijf met hoofdzakelijk tulpen, lelies en alstroemeria’s. Er is ook een boomkwekerij.

Na het behalen van zijn diploma, schrijft Tom zich in als zelfstandige. Voor tulpen natuurlijk, maar omdat de teelt van tulpen seizoensgebonden is, klust hij ook bij. Voor licht reclame/montage, voor staalconstructies, als hovenier, in de bouw, voor beschoeiingen, horizontaal gestuurde boringen en hij werkt als vrachtwagen chauffeur. Van die opgedane ervaring kan hij nog dagelijks gebruikmaken.

Tom-3

De locatie waar Tom met zijn bedrijf zit, neemt hij in 2009 over van zijn ouders. Het gaat om een agrarisch bouwblok en een bestaande schuur. Tom had altijd al een droom om op dit perceel zijn eigen bedrijf te vestigen met een grote nieuwe schuur naast de oude en een leuk huisje erbij. Na een aantal jaren besluit Tom een nieuwe, moderne schuur naast de bestaande bouwen. Alle werkzaamheden die noodzakelijk zijn als de bollen eenmaal zijn geoogst, kunnen daardoor in eigen beheer worden uitgevoerd.

Mijn Tulpen »

"Have a Tulipful day!!"