Over Tom

Tom heeft zijn groene vingers van z’n vader en opa, die beiden boer waren. Van hen leerde hij de natuur lief te hebben. Ook zijn moeder nam hem als kind mee de tuin in om hem te helpen bij het plukken van de boontjes uit de moestuin. Zijn vader liet hem zien dat je alles zelf kunt maken van oude bouwmaterialen. Tijdens zijn schooltijd kwam Tom erachter echt over groene vingers te beschikken. Hij koos binnen zijn opleiding voor de richting Bollenteelt en Broeierij. Als hij tijdens een stage in Canada bij een broeierijbedrijf met hoofdzakelijk tulpen, lelies, alstroemeria’s en een boomkwekerij de kneepjes van het vak leert, is zijn liefde voor het buitenleven en de bloementeelt geboren.

Na het behalen van zijn diploma, werd Tom tulpenteler. Omdat de teelt van tulpen seizoensgebonden is werkte Tom daarnaast ook als hovenier. In 2014 deed Tom mee aan het succesvolle tv programma Boer Zoekt Vrouw. Met ruim 1800 ingezonden brieven bleek hij enorm populair. In het tv programma vond hij helaas niet de liefde van zijn leven, maar niet lang daarna kwam hij wel zijn huidige vriendin Marieke tegen. Inmiddels hebben ze een zoontje, Moos. Als gezin wonen ze in het Noord-Hollandse dorpje Nieuwe-Niedorp.

In 2015 ging Tom als presentator en tuinexpert aan de slag bij het RTL4-programma Eigen Huis & Tuin. Als vaste tuinman van Eigen Huis & Tuin heeft Tom de afgelopen jaren wekelijks miljoenen mensen weten te inspireren op tuingebied. Naast zijn werkzaamheden als tuinexpert en zijn bedrijf in het kweken van tulpen is Tom ook actief op verschillende media, zo schrijft hij o.a. columns en vlogt en blogt hij voor Libelle het magazine Buitenleven en het Noordhollands Dagblad.